-10 կիլոգրամ. Ի՞նչպես արագ նիհարել՝ սննդակարգից բացառելով ընդամենը մի քանի մթերք
ՀասարակությունԺամանակակից կյանքի արագ տեմպերում միշտ չէ, որ հնարավոր է հետևել ձեր սեփական սննդակարգին: Արագ նախաճաշեք և վազեք աշխատանքի, ճաշասենյակում կամ մոտակա սրճարանում ինչ-որ բան վերցրեք, իսկ երեկոյան բարձր կալորիականությամբ ընթրիք պատրաստեք կամ պատվիրեք պատրաստի սնունդ: Եվ այսպես՝ շրջանաձև՝ ամիս առ ամիս։ Իհարկե, այս ռեժիմում անհնար է վերահսկել սեփական քաշը: Եվ որպես հետեւանք՝ շատակերություն, աղեստամոքսային տրակտի հետ կապված խնդիրներ ու վատառողջություն։
Ի՞նչ անել դրա հետ:
Սովորեք հրաժարվել անպիտան սննդից.
Ոչ բոլորն են կարող իրենց թույլ տալ կանոնավոր կերպով մարզասրահ հաճախել և միայն ճիշտ սնվել: Գիտե՞ք, թե միջինացված համբուրգերում որքան շաքար կա: Իսկ մի բաժակ Կոկա-Կոլա՞: Սա իսկական կալորիական ռումբ է: Արագ սննդի ռեստորան մեկ ուղեւորության ընթացքում ձեռք բերված կալորիաները «վերակայելու» համար դուք պետք է մարզվեք մարզասրահում առնվազն մեկուկես ժամ կամ քայլեք քսան մղոն: Միևնույն ժամանակ, բավական է բացառել որոշակի ապրանքների ցանկը սննդակարգից և ձեր օրգանիզմն անմիջապես շնորհակալություն կհայտնի ձեզ։ Անմիջապես նիհարելը, իհարկե, չի աշխատի, բայց քաշն աստիճանաբար կվերանա, հատկապես, եթե սկսեք կանոնավոր ֆիզիկական ակտիվությամբ զբաղվել։
Այն, ինչ ձեզ անհրաժեշտ է նիհարելու համար՝
Այսպիսով, նիհարելու համար անհրաժեշտ է.
1. դիետայից հեռացնել վնասակար մթերքները
2. ավելի շատ շարժվել;
3. պահպանել ջուր խմելու ռեժիմը:
Նվազեցրեք անպիտան սնունդ ընդունելը, բայց մի կտրեք այն ամբողջությամբ: Օրինակ՝ ճիշտ սնուցման անցնելու առաջին վեց ամիսներին հնարավոր կլինի ամիսը 1-2 անգամ ուտել ձեր սիրելի վնասակար սնունդը։ Հակառակ դեպքում կտրուկ մերժումը հղի է գաստրոնոմիական խաթարումներով, որոնք հաստատ օգուտ չեն տալու:
Pressmedia.am-ը սննդաբանի օգնությամբ կազմել է ցանկ, թե որ մթերքներից է անհրաժեշտ հրաժարվել՝ նիհարելու համար
Ի՞նչից հրաժարվել:
Ի՞նչ մթերքներ պետք է բացառել սննդակարգից՝ նիհարելու համար: Հակառակ տարածված կարծիքի, բավական չէ հրաժարվել մեծ քանակությամբ ածխաջրերից, որպեսզի քաշը սկսի արագ իջնել։ Ապրանքների ցանկը կարող է անսպասելիորեն մեծ թվալ, բայց դրա մեջ ոչ մի ապրանք էական չէ: Ամեն ինչի համար կարող եք գտնել առողջարար և նույնքան համեղ այլընտրանքներ։ Այսպիսով, դուք պետք է հրաժարվեք հետևյալ ապրանքներից.
Հրուշակեղեն. Տորթեր, խմորեղեն, բլիթ և այլ ալյուրից պատրաստված արտադրանք: Համեղ, գեղեցիկ, բայց շատ վնասակար: Շաքարի և ածխաջրերի հսկայական քանակությունը իսկական կալորիականությամբ ռումբ է: Եթե չես պատկերացնում կյանքն առանց քաղցրավենիքի, ապա կարող ես վնասակարը փոխարինել օգտակարներով՝ վարսակի ալյուրով թխվածքաբլիթներ, մեղր, չոր մրգեր, իսկական շոկոլադ (իհարկե՝ սև):
Զտված բուսական յուղեր. Մշակելուց ու մաքրելուց հետո դրանց մեջ ոչ մի օգտակար բան չի մնում, բայց ճարպերը շատ են։ Անհնար է ամբողջությամբ բացառել յուղը սննդակարգից. այն վիտամինների և հանքանյութերի փոխադրամիջոց է: Բայց հնարավոր է և անհրաժեշտ է «մեռած» ապրանքը փոխարինել օգտակարով։ Զտված արևածաղկի ձեթը փոխարինեք նույնով, բայց ոչ զտված: Կամ սպիտակեղեն: Կամ կոկոսի. Կամ ցանկացած այլ, որը ձեզ դուր է գալիս:
Ճարպ սոուսներ. Մայոնեզը ստամոքսի, լյարդի և գեղեցիկ կազմվածքի գլխավոր թշնամին է։ Գործարանային արտադրության մյուս սոուսներն ավելի լավը չեն. դրանք պարունակում են հսկայական քանակությամբ անառողջ ճարպեր, ածխաջրեր, համի փոխարինիչներ և կոնսերվանտներ: Չե՞ք պատկերացնում ձեր սիրելի ուտեստն առանց սոուսի կամ կետչուպի՝ ինքներդ եփեք դրանք, համացանցում շատ օգտակար ու արագ բաղադրատոմսեր կան։
Կիսաֆաբրիկատներ. Վստա՞հ եք գնված կոտլետների կամ պելմենի որակի վրա։ Լավագույն դեպքում կան մսամթերք (երակներ, ջլեր, աճառ) կամ սոյա։ Եվ նաև շատ բուրավետիչ և անուշաբույր հավելումներ, որոնք պետք է ուտելի դարձնեն նման ուտեստը: Որպես այլընտրանք, դուք ստիպված կլինեք ինքներդ պատրաստել ծանոթ արտադրանքներից: Ավելի շատ ժամանակ կպահանջվի, բայց առողջության համար շատ ավելի օգտակար կլինի։
Արագ սնունդ. Այո, այն համեղ է, արագ և սննդարար։ Իսկ դուք գիտեի՞ք, որ արագ սննդի ֆրին պարունակում է ավելի քան 12 բաղադրիչ: Սա այն դեպքում, երբ տնային տարբերակում դրանցից միայն երեքն է՝ կարտոֆիլն ինքնին, աղն ու կարագը։ Բուրավետ հավելումների քանակը նույնպես որևէ հաշվարկի չի համապատասխանում: Նույն համբուրգերը կարելի է պատրաստել տանը կամ փոխարինեք համեղ հացով կամ ընկույզով։
Ռաֆինացված սպիտակ ալյուր. Վերամշակման և մաքրման արդյունքում ալյուրը, ինչպես ձեթը, ամբողջովին կորցնում է իր բոլոր օգտակար հատկությունները։ Շատ վնաս չի բերում, բայց դրանից օգուտ էլ չկա։ Ուստի ավելի լավ է փոխարինել ամբողջական ալյուրով։
Հացաբուլկեղեն. Դրա մեջ խմորիչի հետ համակցված ասպիտակ ալյուրը զարմանալի էֆեկտ է տալիս՝ ստամոքսի ծանրություն, մաշկի վատթարացում, փքվածության մշտական զգացում։ Դիետայից բացառելով բուլկիները՝ դուք անմիջապես կզգաք թեթևություն մարմնում։ Իսկ եթե ուզում եք ալյուրից ինչ-որ բան ուտել, ապա ավելի լավ է ամբողջական ալյուրից ընտրեք հացահատիկային հաց։