Ինչպես առանց եփելու պատրաստել ելակի մուրաբա
LifeԵլակի մուրաբան առանց հատապտուղը եփելու ստացվում է բավականին բուրումնավետ:
Ձեզ ենք ներկայացնում մի բաղադրատոմս, որը թույլ կտա առանց եփելու պատրաստել ելակի մուրաբա: Վստահ ենք որ այն ձեզ շատ դուր կգա:
Պատրաստման համար հարկավոր է՝
1. Ելակ — 2 կգ
2.Շաքարավազ — 1 կգ
3. Ջուր — 0,5 բաժակ
1. Պատրաստման համար ընտրեք միջին չափի հասած ելակ:
2. Մաքրեք կանաչ ցողուններն ու այն լվացեք հոսող ջրով, որից հետո քամեք մաղով:
3. Ելակը լցրեք համապատասխան տարայի մեջ:
4. Վերցրեք ևս մեկ տարա և նրա մեջ եփեք օշարակը: 1 կգ շաքարավազի մեջ ավելացրեք 0.5 բաժակ ջուր և այն դրեք ոչ շատ ուժեղ կրակի վրա:
5. Եփեք օշարակը 5-7 րոպե, որպեսզի այն դառնա խիտ, սակայն ոչ սպիտակ:
6. Ստուգելու համար օշարակը պատրաստ է թե ոչ, կարող եք գդալով վերցնել մի փոքր օշարակ, մի փոքր փչել նրա վրա և եթե այդ դեպքում օշարակը դառնա մածուծիկ ու քարանա, ապա այն պատրաստ է:
7. Տաք օշարակը լցրեք ելակի վրա, կափարիչով փակեք այն և թողեք սառչի:
8. Այդ ընթացքում հատապտղից որոշ չափով հյութ է առանձնանում և օշարակը դառնում է ավելի թույլ:
9. Երբ ելակը սառչի, այն քամեք, իսկ քամած հյութը եռացրեք 5- 7 րոպե:
10. Ելակը նորից լցրեք տարայի մեջ ու վրան ավելացրեք եռացրած տաք օշարակը:
11. Թողեք այն նորից լիովին սառչի և նորից կրկնեք այդ պրոցեդուրան:
12. Եթե ցանկանում եք, որպեսզի օշարակն ավելի խիտ լինի, այդ դեպքում ավելացրեք ավելի շատ շաքարավազ ու լավ եռացրեք այն:
13. 3 նմանատիպ պրոցեդուրայից հետո, ելակի հատիկները լցրեք ստերելիզացված բանկայի մեջ ու վրան ավելացրեք եռացրած օշարակը, փակեք այն կափարիչով ու դրեք ծածկոցի տակ:
14. Իմաստը կայանում է նրանում, որ հատապտուղներն այս դեպքում առհասարկ չեն եփվում, 3 կամ 4 անգամ եռացվում է միայն օշարակը:
Նման կերպ պատրաստված ելակի մուրաբան ունենում է հարուստ հագեցած գույն ու շատ բուրումնավետ բույր: